Storke på Nordals

dscf7029Storken har med års mellemrum været set på Nordals, men ingen har ynglet siden 1954. Men nu er der atter storke i Købingsmark på Nordals.

Hvid stork (latin: Ciconia ciconia)

Storkens kendetegn er dens lange hals og næb, lange ben og lange brede vinger. Den har en længde på 95-110 cm og et vingespænd på 183-217 cm. Der er ingen umiddelbar forskel i udseendet på kønnene, men hannen er gerne lidt større end hunnen. Deres næb og ben er røde. De yngre fugle har en mørk næbspids. Fjerdragten er overvejende hvid med undtagelse af vingespidser som er sorte. Storken har ingen decideret sang, men de klaprer derimod med deres næb. Dette sker oftest, når parret mødes ved deres rede. 

One Reply to “Storke på Nordals”

 1. Hej Claus
  Min henvendelse drejer sig om dine flotte fotos af storkeparret i Købingsmark fra 2013. Jeg er ved at lave en folder for Augustenborg Storkelaug og kunne godt tænke mig at have et foto af et lokalt storkepar med. Projektet er støttet af bl. a. 15. juni Fonden og Friluftrådet, så der er afsat penge til evt. betaling for brug af foto i formidlingsdelen. (Folder og evt. på en planche)
  Så spørgsmålet er: Er du interesseret i at stille en af dine fotos til rådighed til brug i folderen og hvad er prisen evt. ? Du vil selvfølgelig blive nævnt som fotograf i forbindelse med fotoet i materialet.
  Se mere på Augustenborg Storkelaugs hjemmeside:
  http://www.augustenborgstorkelaug.dk/

  Venlig hilsen
  Charlotte Jervelund
  mobil: 28152068

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *