Sjaggere

Sjaggere
Sjaggere i færd med at æde naboens æbler.

Sjaggerne har travlt i disse vinterdage, bær og frugt forsvinder lynhurtigt fra træer og buske, hundredevis af sjaggere har indvaderet naboens have, for at nyde de æbler som ligger tilbage. Sjaggerne er meget sky, så det er svært at få et ordentligt billede af dem, de letter ved den mindste lyd.

Sjagger (Turdus pilaris)

Sjaggeren er en let genkendelig drossel, som er af samme størrelse som solsorten. De mest karakteristiske kendetegn er det grå hoved, den mørkebrune ryg samt de pileformede pletter på det gyldne bryst og den hvide bug. Fuglens advarselskald er et hæst sjak-sjak-sjak, som har inspireret til artens danske navn. Sangen er knirkende med skræppende og snerrende lyde.

Levested

Sjaggeren er udbredt i et bælte fra Nord- og Centraleuropa langt ind i Asien. Desuden har den en mindre udbredelse i Vesteuropa, bl.a. yngler den spredt i Frankrig og Storbritannien. I Danmark findes sjaggeren efterhånden over det meste af landet,

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *