Vindrue snaps

Vindruer laver man jo normalt vin af, ja men hvorfor ikke prøve at lave snaps af dem, vi har haft så mange vindruer i drivhuset, så nu skal det prøves. Sorten hedder ‘Schuyler’ og er en fin blå drue, som er fin sød.

Opskrift: Fyld et syltetøjsglas med vindruer og hæld Brøndum snaps over så de er dækket. Lad dem trække indtil de har mistet farven, trækketid ca. 22 dage. Filtrer vindruerne fra. Snapsen har nu en fin og sød drue smag, nu vil jeg lade den lagre nogle måneder og så fortynde snapsen. Mvh. Claus 🙂

29 Replies to “Vindrue snaps”

  1. Hej
    Hvordan blev snapsen så med vindruer ?
    Vi har en del i år, så måske man skulle lave lidt snaps af frugterne.
    Med venlig hilsen
    Ruth

  2. Hej Claus,
    Anvender du druerne hele eller skærer du dem over?

    I hvilket forhold vil du anbefale snapsen fortyndes?

    De bedste hilsner
    Jesper

  3. Hej
    Jeg vil prøve, da vi har blå druer der nu er godt modne. Det lyder jo ret enkelt.
    Vi har ikke mod på at lave vin og heller ikke druer nok.
    (Vi har stadig druesaft i fryseren fra flere år.)
    mvh
    Niels

  4. Har nu sat en flaske over til trækning. Mine druer er ikke søde i år (Rhondo). Jeg regner med at smagsjustere ved flaskning med akasiehonning. Hvad siger du?

    1. Druerne bliver søde, når man holder øje med, at der er præcis 7 blade efter hver klase, der er nogle kloge gartnere, som har undersøgt det, der skal lige præcis 7 til for suge sukker stof nok ud til klaserne, mine egne er helt fantastiske i år.

  5. Hej.Kan man lave vindrue likør og hvordan,vi har så mange vindruer.

    Venlig hilsen og på forhånd tak Grethe Væggemose

  6. Hej Claus
    Jeg må prøve din metode også. Jeg har før lavet vindruelikør ved at lave ca. 8 dl. saft. Hælder det på flaske med 2 dl. vodka og lader det stå i ca 6 mdr. Det er svært at lade det stå, for det smager godt lige med det samme.

    mvh Jette

    1. Hej Jette
      Du har fuldstændig ret, det smager godt lige med det samme. Men det bliver også godt når det gemmes lidt, selvom det kan være svært.
      Mvh. Claus

    2. Kære Jette
      Saft med sukker? Tutti fuitti eller hvordan? Vil du uddybe din opskrift?
      På forhånd tak
      De bedste hilsner Kirsten

  7. Hej Claus.
    Måske dumt spørgsmål, men hvad fortynder du med??
    Jeg har sat over med vodka, er drt så vodka jeg skal fortynde med vand??
    Mvh Sanne

    1. Hej Sanne
      Når den trækker på vodka fortynder du også med vodka. Du fortynder altid med den snaps eller vodka du bruger til at trække på (-:
      God fornøjelse.
      Mvh. Claus

  8. Kære alle
    Jeg DRUKNER i grønne druer…
    Nogen som har en GOD opskrift på VINDRUE LIKØR?
    På forhånd tak
    De bedste hilsner Kirsten

  9. Nu har jeg også prøvet at lave snaps og har lige filtreret. Kan man bruge vindruerne til noget? Kan næsten ikke få mig selv til at smide dem ud.
    Venlig hilsen
    Lisbeth

  10. Har haft druer i vodka lage i 2 mdr ca og har lige filtreret det og prøve smagt. Det smager skønt. Perfekt til jule frokost bordet. Har efterfølgende fortyndet med resten af den flaske vodka, jeg brugte til lagring. Kan være i tvivl om den blev for tynd. Hvad anbefaler du jeg evt kan tilsætte som smagsgiver?

  11. Der var en som spurgte om man kunne bruge druer til andet end snaps, det er også super at bruge de blå til gele, hvis man har mange. Der var også en som skrev at druerne ikke var søde det pågældende år, de bliver søde når bare man husker at der skal være 7 blade efter hver klase, og 14 hvis der er 2 klaser, det er der nogle kloge folk der har undersøgt, og det virker, der skal 7 til for at suge sukker stof nok ud til klasen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *