Vindruer laver man jo normalt vin af, ja men hvorfor ikke prøve at lave snaps af dem, vi har haft så mange vindruer i drivhuset, så nu skal det prøves. Sorten hedder ‘Schuyler’ og er en fin blå drue, som er fin sød.
Opskrift: Fyld et syltetøjsglas med vindruer og hæld Brøndum snaps over så de er dækket. Lad dem trække indtil de har mistet farven, trækketid ca. 22 dage. Filtrer vindruerne fra. Snapsen har nu en fin og sød drue smag, nu vil jeg lade den lagre nogle måneder og så fortynde snapsen. Mvh. Claus 🙂
Hej
Hvordan blev snapsen så med vindruer ?
Vi har en del i år, så måske man skulle lave lidt snaps af frugterne.
Med venlig hilsen
Ruth
Vindrue snapsen er meget god, den har en fin naturlig sødme og en fin smag af druer. Den skal nydes tempereret.
Hej Claus,
Anvender du druerne hele eller skærer du dem over?
I hvilket forhold vil du anbefale snapsen fortyndes?
De bedste hilsner
Jesper
Jeg har prikket druerne med en gaffel og lagt dem i klar Brøndum. Jeg har fortyndet 1:4
Mvh. Claus
Hvad fortynder du med
Jeg fortynder med Brøndum snaps.
Kan man bruge andet end Snaps tænkte på Vodka ???
Hej
Vodka kan også fint bruges.
Mvh. Claus
Hej
Jeg vil prøve, da vi har blå druer der nu er godt modne. Det lyder jo ret enkelt.
Vi har ikke mod på at lave vin og heller ikke druer nok.
(Vi har stadig druesaft i fryseren fra flere år.)
mvh
Niels
Hej Niels
Jeg bruger også blå druer, det giver en skøn snaps (-:
Mvh. Claus Hjelm
Har nu sat en flaske over til trækning. Mine druer er ikke søde i år (Rhondo). Jeg regner med at smagsjustere ved flaskning med akasiehonning. Hvad siger du?
Hej Finn
Jeg ville også søde den med akasiehonning, det har jeg også brugt.
Druerne bliver søde, når man holder øje med, at der er præcis 7 blade efter hver klase, der er nogle kloge gartnere, som har undersøgt det, der skal lige præcis 7 til for suge sukker stof nok ud til klaserne, mine egne er helt fantastiske i år.
Hejsa. Skal man presse druerne efter de har trækket i 4 uger. Altså presse saften ud af dem. Mvh lars
Hej Lars
Nej du skal ikke presse druerne, så kan du få en snaps med meget fint grus i.
Mvh. Claus
Hej.Kan man lave vindrue likør og hvordan,vi har så mange vindruer.
Venlig hilsen og på forhånd tak Grethe Væggemose
Hej Grethe
Kunne man lave likør? Af grønne druer feks? Har du evt en opskrift?
På forhånd tak
De bedste hilsner Kirsten
Hej Claus
Jeg må prøve din metode også. Jeg har før lavet vindruelikør ved at lave ca. 8 dl. saft. Hælder det på flaske med 2 dl. vodka og lader det stå i ca 6 mdr. Det er svært at lade det stå, for det smager godt lige med det samme.
mvh Jette
Hej Jette
Du har fuldstændig ret, det smager godt lige med det samme. Men det bliver også godt når det gemmes lidt, selvom det kan være svært.
Mvh. Claus
Kære Jette
Saft med sukker? Tutti fuitti eller hvordan? Vil du uddybe din opskrift?
På forhånd tak
De bedste hilsner Kirsten
Hej Claus.
Måske dumt spørgsmål, men hvad fortynder du med??
Jeg har sat over med vodka, er drt så vodka jeg skal fortynde med vand??
Mvh Sanne
Hej Sanne
Når den trækker på vodka fortynder du også med vodka. Du fortynder altid med den snaps eller vodka du bruger til at trække på (-:
God fornøjelse.
Mvh. Claus
Kære alle
Jeg DRUKNER i grønne druer…
Nogen som har en GOD opskrift på VINDRUE LIKØR?
På forhånd tak
De bedste hilsner Kirsten
Hej Kirsten
Jeg har kun brugt dem i snaps
Mvh. Claus
Nu har jeg også prøvet at lave snaps og har lige filtreret. Kan man bruge vindruerne til noget? Kan næsten ikke få mig selv til at smide dem ud.
Venlig hilsen
Lisbeth
Hej Lisbeth
Jeg har aldrig brugt dem til andet (-:
Mvh. Claus
Min onkel lavede gele, det smagte rigtig godt, kan jeg huske.
hilsen Preben
Har haft druer i vodka lage i 2 mdr ca og har lige filtreret det og prøve smagt. Det smager skønt. Perfekt til jule frokost bordet. Har efterfølgende fortyndet med resten af den flaske vodka, jeg brugte til lagring. Kan være i tvivl om den blev for tynd. Hvad anbefaler du jeg evt kan tilsætte som smagsgiver?
Der var en som spurgte om man kunne bruge druer til andet end snaps, det er også super at bruge de blå til gele, hvis man har mange. Der var også en som skrev at druerne ikke var søde det pågældende år, de bliver søde når bare man husker at der skal være 7 blade efter hver klase, og 14 hvis der er 2 klaser, det er der nogle kloge folk der har undersøgt, og det virker, der skal 7 til for at suge sukker stof nok ud til klasen.
Hej, presser i druerne efterfølgende? Der er jo masser af saft og brændevin i som man kunne filtrere og få fin klar.
Hej Kim
Jeg presser alt det gode ud (-: