Valnødde snaps

Valnødde snaps

Fakta om valnøddetræet.

  • Latinske navn: Juglans regia
  • Valnøddetræet formodes at være opstået som art i bjergegne af det nuværende Iran og Afganistan.
  • De mest hårdføre træer menes at findes i den Karpatiske bjergkæde i Polen og Rusland.
  • Valnøddetræet er meget smukt og majestætisk træ, af valnøddetræ fremstilles meget smukke møbler, men det er dyrt træ. Frugterne er pakket ind på samme måde som kastanier i en tyk grøn skal, som bliver brun, og farver fingrene mørkebrune når man rører ved dem. Valnødden er delt op i fire kamre selve nøden er meget knudret og ligner til forveksling vores hjerne af udseende , nøden er meget næringsrig på proteiner, spis dem friske så smager de bedst, jo ældre nøden er jo mere tør og ufordøjelig bliver den. Nøden bruges til bagværk i salater til madlavning.

Opskrift: Pluk de grønne Valnødder i løbet af august, det er bedst midt i måneden. Skær 5-6 grønne valnødder i kvarte stykker, hvis du ikke vil have gule fingre og tøjet farvet, så tag handsker på, for de grønne valnødder afgiver meget saft som er rigtig farveægte.

De kvarte valnødder fyldes i et syltetøjsglas og dækkes med Brøndum snaps og stilles et sted, som du passerer tit, så du kan nyde farveskiftet fra letgulligt til mørkegult til brunt til sort. Ryst glasset, så der kommer ilt til valnødderne, så vil nøddesmagen blive bedre.

Lad valnødderne trække i ca. 4 – 5 måneder, inden Valnødderne filtreres fra gennem et kaffefilter, koncentratet er næste helt sort. Snapsen vinder ved lagring gerne ½-1 år eller længere. Koncentratet fortyndes med Brøndum snaps, efter smag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *