Mispel snaps

DSC_0038-002Mispel har det botaniske navn Mespilus germanica, den hører hjemme i Mellemøsten. lille bredkronet træ, som blomstrer med fine hvide til rosa blomster i maj. Frugten har det særprægede udsende, som har givet den det gamle danske navn aberøv, på Alsisk kaldes den åffenås ( åben røv ) Frugten er først spiselig i november, når den begynder at blive lidt blød og har fået lidt frost. Min mormor og morfar havde et træ, jeg kan ikke huske hvordan frugten smagte, jeg husker bare at når den havde fået frost, kunne man trykke på frugten og ud kom en brunlig masse, som vi så spiste.
Men nu vil jeg prøve at lave en snaps på misplen, jeg har plukket fem frugter skåret dem i både og fyldt dem i et glas, så vil jeg lade dem stå i fryseren et døgn, så de har fået frost og så hælde klar Brøndum over dem, trækketiden vil jeg forsøge mig frem med. Efter de havde været i fryseren tilsatte jeg 2 spsk. honning og hældte klar Brøndum over, jeg vil lade dem trække i 3 måneder inden jeg smager på det, jeg tror trækketiden vil være mellem 4-6 måneder.  Forsættelse følger.  🙂

2 Replies to “Mispel snaps”

    1. Hej Lasse
      Jeg ved ikke rigtigt hvad jeg skal sige om mispel snapsen, den har lidt pære smag og den bliver da bedre som tiden går, men jeg tror ikke jeg laver den igen. Men prøv da, vi har jo alle forskellig smag (-: god fornøjelse.
      Mvh. Claus

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *