Kvædesnaps

Kvæde er en pære- eller æblelignende frugt, fra kvædetræet (Cydonia oblonga).

Kvæde har, i flere tusinde år, været spist som frugt, men i dag er den nærmest ukendt. Den er meget hård at bide i, nogle er meget syrlige eller bitre. Kvæden har en speciel duft og smag. Smagen træder rigtigt frem efter tilberedning, kvæden kan syltes, bruges til marmelade og til kvædebrød og det menes at kvædemarmelade – pga. kvædens naturlige indhold af pektin – var den første marmeladetype. Kvæder giver en rigtig god snaps.

Opskrift på kvæde snaps:

  • 6 modne kvæder som er skåret i både og kernehuset er fjernet.
  • 6 spiseskefulde honning.
  • 1 flaske klar Brøndumsnaps.
  • Trækker i 6 måneder.
  • Fortyndes efter smag.

 

16 Replies to “Kvædesnaps”

  1. Mojn Claus en gang i mellem blev jeg ringet op af Nanna Jørgensen-Søvang- i Pøl for at kitte stald ruder. Hver gang SKULLE jeg ha en kwitte snaps og det var af den gode flaske fra e dønsk for Jens Balle Truegård -der kom der ofte -fik den fra køkkenet der var spædet op .Som jeg husker det var denne snaps blød og rund men opskriften fik jeg desverre aldrig. Men held og lykke med forsøget .M.V.H. Palle

  2. Hej.
    Nu skal jeg igang med min allerførste kvædesnaps og vil gerne bruge din opskrift. Hvor længe endte den med at trække? Og vigtigere endnu: blev den god?
    Bedste hilsner
    fru Winther

  3. jeg har haft en kvæde snaps til at trække 1 år,,,,
    den er bare go også uden honning eller sukker af nogen art…

  4. Hej Claus.

    Kan man bruge busk-kvæde? Hvis ja, hvor mange skal man så bruge? De er jo en del mindre end den store kvæde.

  5. Hej Claus jeg er ved at lave kvædesnaps det har stået i 3 mdr. Den er blevet meget mørk er det iorden mvh. Ivan

  6. Jeg har lavet en kvædesnaps på en weisenkorn, den har trukket i 10 md. Den er utrolig bitter, er der noget jeg kan tilsætte for at få en bedre smag.

    1. Hej Tove
      Jeg plejer at tilsætte lidt akasiehonning, men bitterheden plejer nu at forsvinde efter nogle måneders lagring og lidt fortynding.
      Mvh. Claus

  7. Som en slags svar til Tove Jeppesen 31. juli 2019

    Ja Tove det er der! T i d!!!

    Man tager jo heller en kage ud af ovnen, der kun er bagt halvvejs, det skal have lov at trække et halvt eller et helt år. Snaps på krydderurter er ikke noget man lige laver i dag og så drikker i morgen – der skal tid til, men så er det også meget ofte tiden værd.
    Venlig hilsen Dorrit Andersen

  8. Hej i Snapseland.
    Jeg har lavet en kvædesnaps på vodka og netop siet den i dag, den har trukket et helt år (farven er ikke brun, blot let gylden og duften er dejlig, men jeg kunne godt tænke mig at smagen var lidt mildere. Kan jeg nu tilsætte Akasie eller alm. honning eller skal den bare fortyndes (med afkogt vand)?
    Adventshilsen fra Karin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *