Hippocras ( vinum Hippocraticum )

DSC_0007

Så er årets Hippocras færdig, men jeg må hellere lave lidt mere, for det smager nu godt (-:

Ingredienser:

  • 2 kanelstænger
  • ½ tsk. hel sort peber
  • 1 tsk. revet ingefær
  • 1 tsk. kardemomme
  • 10 hele nilliker
  • 1 dl. conac
  • 60 gram brun farin
  • 1 flaske kraftig rødvin

Sådan gør du:

Hæld krydderier og farin i et glas, tilsæt 2 dl. Rødvin og 1 dl. cognac. Sæt låg på glasset, og lad trække et døgn. Filtrer blandingen gennem et kaffefilter nogle gange. Hæld på flaske, og tilsæt resten af vinen.

Serveres ved stuetemperatur. Kan nydes allerede dagen efter eller gemmes til kolde juledage.

Opskriften findes i flere forskellige udgaver, nogle laves på snaps.

Om denne gamle drik siges det, at det er en lystig og kostelig drik til gamle mennesker og særdeles om vinteren er den god, om morgenen drikkes den fastende, styrker og varmer den kolde mave og god for hjertet og ømme muskler. Denne Drik skulle unge mennesker ikke drikke, for dens store hedes skyld.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *