Havtorn snaps

DSC_0070-001Almindelig Havtorn (Hippophaë rhamnoides) eller blot Havtorn er en op til 6 meter høj busk, der vokser i kystnære områder. Busken bærer om efteråret og ud på vinteren gule eller orangerøde frugter. Smagen er særpræget og syrlig, men ikke besk. Havtorn kaldes også Sandtorn, Klittorn eller Havtidsel.
Opskrift:
  • Pluk havtorn, Bærrene er meget saftspændte så de er svære at plukke af uden de sprøjter over det hele, det næmmeste er at klippe nogle grene af og lægge dem i fryseren et døgn og så plukke bærrene af. 
  • 2-3 spsk. honning
  • 2-3 dl. havtorn overhældes med Klar Brøndum så de er dækket
  • Trækketid 5-6 måneder, vinder ved lagring.
  • Fortyndes efter smag.

5 Replies to “Havtorn snaps”

  1. Hej Claus Hjelm
    Tak for dine dejlige fortællinger fra din egn. Jeg nyder dem hver gang. Nu har jeg prøvet at lave Havtorn snaps men…. Hvordan for jeg den klar, den bliver ved med at være “grumset”
    mange hilsner
    Hanne

    1. Hej Hanne
      Havtorn plejer jeg at lade stå køligt i min kælder, så bundfælder urenhederne hurtigt og så sier jeg den igennem et lommetørklæde. Prøv det (-:
      Mvh. Claus

  2. Kunne du forestille dig at tilsætte hyben til denne snaps?
    Har lavet en god hybensnaps og forestiller mig at kombinationen er god.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *