Øl og sodavandsdåser !

Øl og sodavanddåser flyder overalt i den danske natur ! ( billedet viser dåse jeg fandt i dag, på min cykeltur ) til fare for menesker og dyr. Her i sommertiden bliver vejrabatterne slået, for at vi kan have et godt udsyn når vi kører. Men nogle har den dårlige vane at smide øl og sodavandsdåser i vejkanten. Disse dåser bliver flået i stumper og stykker af slåmaskinen, de har meget skarpe kanter, som kan skære frygteligt. Så det er ikke nogen god ide’ at gå i bare fødder eller poter langs de danske veje. Hvad skal vi gøre for at slippe af med det ”dåse svineri” ?

Artikel fra TV Syd

En landmand fra Ølgod får nu erstatning, efter at 24 af hans køer er døde af at spise øldåser. Køerne fik de findelte øldåser ind via foderet. Nu har landmanden – ifølge JyskeVestkysten – fået fuld erstatning fra sit forsikringsselskab. Øldåserne er havnet i foderet fordi folk smider dem fra sig – blandt andet på markerne. Og når landmændene så laver ensilage til køerne om sommeren, bliver dåserne også snittet i småstykker og havner på den måde i foderet.

4 Replies to “Øl og sodavandsdåser !”

  1. Panten på dåserne skal op i f.eks.10kr. eller de skulle måske laves af bambus som jo
    efterhånden bliver brugt til mange ting.

  2. Hej Øyvind og Morten
    Jeg tror vi skal samle alle de dåser vi møder på vores vej, i de næste tre måneder og så kører vi til København og læsser det hele af på Christiansborg slotsplads, så vore folkevalgte, kan få syn for sagen.
    Mvh. Claus

  3. Panten skal op på de dansk dåser og se så at få pant på de tyske dåser fra grænsehandlen også nu IDA Aukten må tage sig sammen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *