Ramsløg

 

Her i foråret breder der sig en markant duft af løg i mange af vore skove. Det er ramsløget – allium ursinum – en skøn bladgrøntsag af liljefamilien. Denne vilde plante er lige til at plukke og bruge til madlavning. Ramsløgets blade har en fin smag af hvidløg med en snert af porre. De er mildere end hvidløg, men meget stærkere i smagen end f.eks. purløg. De grønne blade er en fantastisk smagsgiver i salater. Bladene kan også dampes og spises som tilbehør, de kan snittes og bruges i wokretter eller hakkes fint og drysses over salater eller ovnbagte grøntsager. Ramsløgets grønne blade indeholder 20-40 gange mere C-vitamin end citroner, og de er fyldt med sunde antioxidanter. Ramsløget har også mange af de samme sunde egenskaber som hvidløget. Det sætter bl.a. gang i stofskiftet og virker betændelseshæmmende. Ramsløg kan plukkes i skovene, nogle har dem også hjemme i haven. De yngste blade har den fineste smag. I maj springer ramsløgets hvide stjerneformede blomster ud. De kan også spises og bruges til at pynte med.

Opbevar de lange grønne blade i en plastpose, som de ligger i, bladene kan holde sig 3-4 dage i køleskab. Men de friskplukkede er de bedste.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *