Brændenælde-suppe

Brændenælde-suppe er en lækker forårssuppe, den skal laves af de helt nye og friske skud, som allerede kan findes i marts og april, men som alle jo godt ved, så brænder de jo, så brug handsker eller tag en plasticpose på hånden når de skal plukkes.

Når du har plukket brændenælder skal de skylles og alle bladene skal pilles af stænglerne, hak derefter brændenælde bladene fint.

Til 4 portioner skal der bruges:

  • 150 gram friske brændenælde skud og blade
  • 1 stort løg, som finhakkes
  • 1 liter vand
  • 2 bouillon terninger
  • 1 spsk. madolie

Brændenælderne og de fint hakkede løg blandes og svitses i olien, hæld derefter vand og bouillon terningerne i gryden. Lad det hele koge 10 – 15 minutter og så er suppen klar. Hvis du vil gøre suppen mere lækker kan du tilsætte gulerods -og kartoffel terninger, som du koge sammen med alt det andet og så smager det godt med et snobrød til.:-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *