Kryddersnaps opskrifter

Her på siden kan du se mine opskrifter på kryddersnapse. Jeg bruger altid Klar Brøndum snaps til mine kryddersnapse. De snapse som jeg ønsker at søde lidt, søder jeg med Akaciehonning.

Kirsebærsnaps

250 g friske kirsebær, prikkes med en gaffel og fyldes i et glas med låg, bærrene dækkes med klar Brøndum snaps. Lad kirsebærrene trække i 2 måneder, si derefter kirsebærrene fra. Tag stenene ud af bærrene, og knæk dem med en nøddeknækker elle hammer, hæld de knækkede sten tilbage i snapsen og lad det trække yderligere 2-3 måneder. Derefter filtreres essensen, fortyndes med Brøndum snaps, efter smag. Snapsen vinder ved lagring.

Brombærsnaps

250 g modne brombær fyldes i et glas med låg, bærrene dækkes med Klar Brøndum snaps, trækker i 3 måneder, derefter filteres bærrene fra, gennem et kaffefilter. Essensen fortyndes med Klar Brøndum efter smag. Snapsen vinder ved lagring.

Hybensnaps

Hybensnaps ‘Hunderose’ Rosa canina
150 g modne hyben ( skal være modne ellers bliver snapsen tyk ) hyben flækkes og kernerne fjernes, hyben fyldes i et glas med låg tilsæt en spiseske Akacie honning og dæk med klar Brøndum snaps, omrystes til honningen er opløst. Lad det trække i 1 måned og filtrer så snapsen, essensen fortyndes efter smag. vinder ved lagring.

Slåensnaps

250 g slåen som har lagt i fryseren en uges tid, prikkes med en gaffel og fyldes i et glas med låg, 2 spsk. akaciehonning og 1 fl. klar Brøndum snaps. Lad det trække 1 måneds tid og filtrer så bærrene fra, lad så snapsen lagre jo længere jo bedre. Fortyndes med klar Brøndum efter behag

Julesnaps

6 stk. pigonæbler skæres igennem og kernehuset fjernes, æblerne lægges i et glas med låg, der tilsættes 3-4 kanelstænger og 1 spsk. akaciehonning æblerne dækkes med klar Brøndumsnaps. trækker i ca. 2 måneder. snapsen vinder ved lagring, fortyndes med klar Brøndum efter behag. smager skønt i julen.

Klitrosesnaps

Klitrosen / pimpinellifoliarosen er en usædvanlig hårdfør rose, der ofte sætter rodskud. Blomsterne er flødefarvet, og hybenet er sort.

OPSKRIFT: Hyben plukkes i september-oktober, halveres og renses for kerner, derefter fyldes de i et glas med tætsluttende låg og dækkes med “Klar Brøndum snaps ( den til kryddersnapse )” lad den trække i 5- 6 uger. Derefter filtreres snapsen gennem et kaffefilter, det giver en meget smuk essens. Den har en sød og syrlig smag, fortyndes efter behag. Lagring af snapsen giver en mere fyldig snaps.

Blomster af klitrose er også gode til kryddersnaps, lad de knapt udsprungne blomster trække i ” Klar Brøndum snaps ( den til kryddersnapse )” ” i 2-3 uger, filtrer snapsen gennem et kaffefilter, fortyndes efter behag.

Pæresnaps.
3-4 søde efterårspærer skæres i tern efter at kernehuset er fjernet. pæretern fyldes i et syltetøjsglas, sammen med en vanilliestang det hele overhældes med Brøndumsnaps til det er dækket. Lad pærerne trække i 4-6 måneder, derefter filtreres det gennem et kaffefilter, fortyndes efter behag, jeg kan godt lide at søde snapsen med ganske lidt honning. Vinder ved lagring.

Båbærsnaps.
et stort syltetøjsglas fyldes med friskplukkede blåbær ( man kan også bruge ”købe blåbær” men ikke alle har særligt meget smag ), overhældes med Brøndum snaps, lad det trække i ca. 6 måneder, derefter filtreres det gennem et kaffefilter. fortyndes efter behag. vinder ved lagring.

13 kommentarer til “Kryddersnaps opskrifter”

  1. Hej Claus!
    Tak for dine gode opskrifter på kryddersnapse.
    Jeg spurgte en gang om opskriften på klitrosesnaps. Den fik jeg – og jeg vil sige, at det faktisk en blevet min (og konens) ynglingssnaps, stærk forfulgt af Porsesnapsen.
    Klitrosen (eller hybenet) og porsen findes lige i nærhenden af vores sommerhus i Houstrup. Houstrup ligger mellem Henne og Nymindegab.
    For tiden har jeg både Hybene og porsen til “trækning”.
    Jeg bruger, i modsætning til dig, vodka i mine kryddersnapse. Men det er jo en smagssag.

    1. Hej Claus.
      Klitrosen (eller hybenet) og porsen findes lige i nærhenden af vores sommerhus i Houstrup. Houstrup ligger mellem Henne og Nymindegab.
      skriver Henry Frederiksen til dig, hvis jeg kunne få nogle af jer til at sende en pors på rod herover på Bornholm, for jeg tror vi er den eneste landsdel i kongeriget der ikke har vildtvoksende pors, så vil vi i Bornholms snapselaug være meget glade for at kunne blive selvforsynede med denne ædle plante.
      bliv vores sponsor, send en pors på rod.
      med venlig hilsen
      Oldermand Bornholms snapselaug
      Palle Roch
      Ugleengevejen 1
      3720 Aakirkeby
      E- mail: palle@roch.dk

  2. Jeg har en slåensnaps der er over et år gammel, den smager helt fantastisk. Der er ingen tvivl om at jo længerer tid en slåensnaps den lagrer jo bedre bliver den. Jeg glæder mig til jeg på et tidspunkt laver så meget at jeg kan have det stående i flere år 🙂

  3. Hej
    Er du kommet videre med din mispelsnaps,jeg har 10 frugter som jeg vil prøve at lave snaps . Lidt spændt på hvor længe de skal trække.
    Håber du har et svar til mig
    Hilsen Else Hansen

    1. Efter de havde været i fryseren tilsatte jeg 2 spsk. honning og hældte klar Brøndum over, jeg vil lade dem trække i 3 måneder inden jeg smager på det, jeg tror trækketiden vil være mellem 4-6 måneder.

  4. hej Claus,kan se du virkelig har forstand på at lave snapse med forskellige smag.Jeg VIL SÅ GERNE prøve at lave en snaps,med lakridssmag.Har du et råd til,hvad og hvordan jeg gør ??

    1. Lakridssnaps
      Køb 1-2 Lakridsrødder på apoteket, læg dem i en flaske klar Brøndum snaps
      Trækketid: 3-2 dage. Jo længere de ligger i flasken, jo stærkere bliver smagen. Snapsen fortyndes efter behag.
      Snapsen filtreres gennem et kaffefilter. Jeg lader snapsen stå nogle uger inden jeg bruger af den.

  5. For mig at se er der ingen grund til at dele hyben og tage kløpulveret ud. Essensen bliver lige god, om man gør det eller ej, så hvorfor alt besværet?

  6. Hej Claus

    Du skriver at klitrosesnapsen giver en mere fyldig smag ved lagring. Er det før eller efter filtrering ?

    Vh. Anne Marie Sigsgaard

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *